BAHAN2
480 GM TEPUNG ROTI
120 GM TEPING GANDUM
110 GM GULA HALUS
10 GM GARAM
20 GM TEPUNG SUSU/COFFEE MATE
1/2 PAKET MAURIPAN
1 SUDU BREAD IMPROVER
1 BIJI TELUR
300 ML AIR
60 GM SHORTENING/MENTEGA CAIR
PES KACANG MERAH DAN BIJAN.
CARA2NYA
SATUKAN SEMUA BAHAN KECUALI SHORTENING.GAUL DENGAN MIXER DAN GUNAKAN HOOK UNTUK DOH ROTI.GAUL SELAMA 3 MINIT BATULAH MASUKKAN SHORTENING.GAUL SEBATI SELAMA 10 MINIT(GUNAKAN TANGAN LAGI BEST).REHATKAN DOH SELAMA 10 MINIT DENGAN TUTUPKAN GUNAKAN KAIN BASAH ATAU PLASTIK.BULAT2KAN DOH SEBERAT 60 GM SETIAP SATU DAN MASUKKAN INTI KACANG MERAH.REHATKAN LAGI HINGGA NAIK SEDIKIT DAN SAPUKAN ROTI DENGAN MENTEGA CAIR DAN TABURKAN BIJAN.BAKAR SELAMA 10 -15 MINIT PADA SUHU 180' C.