BAHAN2NYA
MEE KUNING
BAWANG PUTIH 6 BIJI DI TUMBUK HALUS
UDANG 10 EKOR
FISH CAKE DI HIRIS NIPIS
BEBOLA DAGING DI HIRIS NIPIS
SAYUR SAWI DI POTONG KECIL
LOBAK MERAH DI HIRIS PANJANG
TOMATO DI POTONG NIPIS
SOS TIRAM 3 SUDU
KICAP MANIS 1/2 CAWAN
MINYAK
CARA2NYA
PANASKAN MINYAK DAN TUMISKAN BAWANG PUTIH DAN GORENG HINGGA NAIK BAUNYA.MASUKKAN UDANG DAN LOBAK MERAH.BILA LOBAK DAH EMPUK,BARU MASUKKAN SEDIKIT AIR DIIKUTI DENGAN SAYUR SAWI,FISH CAKE DAN BEBOLA DAGING.KEMUDIAN MASUKKAN KICAP,SOS TIRAM DAN MEE KUNING.GAUL RATA DAN AKHIR SEKALI MASUKKAN TOMATO.MATIKAN API DAN HIDANGKAN.TABURKAN DENGAN BAWANG GORENG DAN DAUN SUP SERTA DENGAN HIRISAN CILI MERAH.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan