Isnin, 2 Februari 2009

KHASIAT PISANG


KALI NI KAK LONG NAK BERKONGSI PETUA YANG BERKAITAN DENGAN BUAH PISANG.BUKAN NAK BAGI RESEPI KEK PISANG TAPI RESEPI KESIHATAN.KAK LONG TERIMA EMAIL DARI RAKAN ALAM MAYA KITA IAITU INTAN SABREENA TTG PISANG NI.RASA2NYA PERLULAH DI SAMPAIKAN KEPADA SEMUA KAWAN2.PISANG NI BANYAK KHASIATNYA.
SELALUNYA KAK LONG AKAN MINUM SEGELAS AIR MASAK DI AWAL PAGI.TAPI JIKA KITA MAKAN PISANG,BERTAMBAHLAH SIHATNYA.PISANG BOLEH MENCEGAH KANSER.ITULAH KENYATAANNYA.UBAT YANG MURAH DAN SENANG DIAMALKAN.ATAS SERUAN ITU,KAK LONG BELILAH SETANDAN PISANG EMAS UNTUK SEISI KELUARGA.
SELAIN DARI ITU.PISANG JUGA BOLEH MENCEGAH PENYAKIT ANEMIA,ULCER,MENSTABILKAN TEKANAN DARAH,MEREDAKAN TEKANAN ATAU STROKE,MENJADIKAN OTAK LEBIH CERGAS DAN SESUAI UNTUK BERHENTI MEROKOK.BANYAK LAGI KHASIAT BUAH PISANG NI SEHINGGA PARA ATLET DI SELURUH DUNIA MENGAMALKAN MAKAN PISANG UNTUK MENDAPAT TENAGA DAN DIET YANG BAIK.
DENGAN HANYA MAKAN 2 BIJI PISANG AKAN MEMBERIKAN TENAGA UNTUK 90 MINIT.JADI MULAKAN MAKAN PISANG KEGEMARAN ANDA SETIAP MASA.TERIMA KASIH INTAN YG MEMBERIKAN INFO INI.

1 ulasan:

kakyong berkata...

Patut la monyet tu tak pernah kena kanser kan KakLong. Sebab dia suka makan pisang. hehe...saya suka sangat pisang rastali. Pisang lain tak berapa nak selera la.