Hari ni Kak Long di landa virus rajin semacam je.Semalam gi pasar tani beli keladi.Ingatkan nak buat bubur cha-cha tapi tukar misi di saat akhir.Kalau beli kat luar seringgit dapat 3 keping je..tak puas makan.Apalagi buat sendiri le.Jom kita kongsi resepi talam ni.
BAHAN-BAHANNYA
70 GM TEPUNG BERAS
30 GM TPG HONG KWEE
1/2 CAWAN GULA PASIR
1/2 SUDU GARAM
100 ML SANTAN
4OO ML AIR
1/2 CAWAN KELADI REBUS YG DI POTONG DADU
(SEMUA BAHAN DI ATAS DI MASAK HINGGA PEKAT DAN KILAT)
TUANG DALAM LOYANG DAN KUKUS 15 MINIT PAS TU TUANGKAN LAPISAN ATASNYA
LAPISAN ATASNYA
1OO GM TEPUNG BERAS
30 GM TEPUNG GANDUM
10 GM TEPUNG UBI
1OO GM GULA PASIR
SEDIKIT GARAM
1/2 CAWAN SANTAN
PERWARNA UNGU
SEMUA BAHAN DI ATAS DI BLEND DAN TUANGKAN ATAS LAPISAN KELADI TADI DAN KUKUS SELAMA 20 MINIT.
1 ulasan:
Rajin nya KL.
Kita pun nak belajar CC ngan Eyna..
Nanti kita leh tukar tukar pandangan ya :-)
Catat Ulasan